Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
nedjelja, ožujak 23, 2008
Farbana naravno..a zasto "bodulska", pa mislim da svi znaju pricu o bodulima, pa da ne duljim.
Kao sta kaze Nadalina, jaja se mogu farbat na milijun nacina...
Ja znam za dva, moja, bodulska, da ne kazem stedljiva.
Ovaj savijet moza stize i ponesto kasno al nek se nade za drugu godinu.
prvi nacin:

Jaja farbajte sirova!

Nitko u mojoj familiji ne voli "jaja na tvrdo" a bedasto mi ih je pofarbat samo par komada,pa pofarbam cijeli "karton" odstoje na stolu dok ne produ gosti a poslije natrag u frizider dok ne docekaju svoj red za konzumaciju.

Savijet drugi:

Farbajte prazna jaja

Probusite nesto debljon iglicom rupe na jajima na vrhu i dnu, neka rupica bude barem 3 mm. "ispusite" jaja tj puhnite snazno na jednu rupicu, da sadrzaj izade na drugu, sa ispuhanim jajima fino ispecite kolace (dvostruka korist) a prazna jaja ubacite na desetak sekundi u mikrovalku ako imate, cisto da se uniste mirisi i moguci mikroorganizmu, pofarbajte, i spremite, na taj nacin mogu trajat godinama. Da ne spominjem da radi toga sta takva jaja necete jest, mogu da se farbaju autolakovima, metalic bojama i svime sta vam padne na pamet :)

Jako je atraktivno ako radite kosarice za jaja. ja ih radim od tjesta, razvaljate sitne rolice, okrenete obican tanjur ili neku manju zdjelicu (kalup) naopacke, tjestom oblikujete kosaricu (dno je uvijek puno, a stranice "kitite" rolicama po zelji, stavite pec u mikrovalnu jednu minutu, pocekate da se kosarica ohladi i njezno odljepite od tanjura. Ako kosarice ne mislite jest, u tjesto mozete ubacit farbu za jaja...
Teuta-Ika @ 15:45 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181149
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.