Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
subota, ožujak 29, 2008
Ne znam vise na kojem sam blogu jucer procitala post o tome koliko su kazne kod nas nebulozne i odmjerene po valjda trenutnom raspolozenju suca i javnosti. U tom postu spomenula se i Ana Magas.
Ne mislim tu pisati o zatvorskoj kazni ma da mislim da je pretjerana (bila dok Mesic nije intervenirao), nego o ostalim zabranama koje je dobila sudenjem. 
Sjecam se da me je jos na sudenju pogodila nepravda kada su Ani Magas, to sto je majka uzeli kao "otezavajucu okolnost", a kada muskarac ubije zenu, u slucaju da ima djete to mu je "olaksavajuca okolnost"? Kako to djete (znam da je nespretan izraz) moze ovisno o spolu roditelja utjecat na presudu? Pogodilo me je i to sto je dijete na skrb dodjeljeno roditeljima ubijenog supruga, koji blagim rijecima Anu bas i ne obozavaju, nego ju sude sa milionske odstete. Kako ce oni utjecat na dijete, i sto ce tom djetetu govoriti o majci?
Najgore od svega je sto je Ani zabranjeno da ju dijete posjecuje. I to je bit mog posta. Ne zanima me krivnja Ane, pa cak ni godine koje je zaradila, zanima me tko ima pravo djetetu oduzeti majku?
Sto je to dijete krivo, zar mu nije tragedija da je ostalo bez oca, a onda mu prisilno douzmu i majku?
Kakva je sutuacija (Ana je danas trebala izaci iz zatvora) dijete nece pripasti majci ni nakon izlaska, jer ju skrbnici tuze za alimentaciju, znaci li to da ce dijete dovijeka ostati kod njih?
Tko ce djetetu nadoknaditi vrijeme, osjecaje, neprospavane noci i kontakt sa majkom za kojeg sam sigurna da mu nedostaje, i tko je taj koji je njega kaznio nezasluzeno?
Ovakav se propust jednostavno vise nikada ne da popraviti.
Teuta-Ika @ 10:32 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181141
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.