Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
ponedjeljak, ožujak 31, 2008
Par sam puta vec mislila pisat post o crtanim filmovima - odvratnim japanskim naravno.
Znam da oni nisu jedini krivci za nasilje, ali da utjecu na nasu djecu to je sigurno. Razmislite samo koliko ste vi voljeli gledati crtane filmove, meni je to bio dozivljaj i jedva sam cekala 10 do 8 da ih pogledam...
Moja su djeca imala srece da su jos uspjela  pogledat posljednje "normalne" crtice, Blufonce, Bipsice, Carobnu sumu i slicne, pa cak i Bubimir koji je meni bio grozan, sada izgleda posve bezopasno.
Ovo sto se danas prikazuje nasoj djeci je uzas, a djeca su zaludena. Pricala sam sa kolegicom zasto sinu dopusti da gleda (ne znam kako se pise) yu gi oh ili tako nekako jer je to odvratan crtic, a ona mi kaze da mali jednostavno mora da ga gleda i da ima slicice, jer da bi ga u vrticu smatrali manje vrijednim da ne zna nista o tom crticu i to je istina! Zalosno je da je da imamo jednu od priznatih skola crtanog filma a uvozimo najgore smece. Pa u tim crticima jedina poruka je boriti se i to naravno ne mozgom, nego oruzjima, tko ima bolje oruzje veci je frajer i pobjednik, pa zar se onda cudimo kad to dijete naraste da se bori i dalje, da mu tucnjava znaci moc i priznanje okoline? Pa cemu smo ga drugom i naucili? Isto to dijete ako i ode na ulicu da se igra, nema pojma sta je "granicar" "oduzimanje polja" "crna kraljica" a i da im netko to pokaze smatrali bi te igrice glupima.
Moja je cijela generacija odrasla na ulici, najgore nam je bilo kada se mama derala sa balkona, odgovor je uvijek bio isti: "Jos samo 5  minuta" Rosule su se vozile po cijele dane, rekete su se igrale u pauzi, a cijela generacija bila je u kondiciji ko profi sportasi! U razredu je bilo jedno ili najvise dvoje djece povecane tezine, nema sanse da se naslo troje, malo punijih, probajte danas pronaci djecu koja nemaju probleme sa tezinom?
Danas djete kad ode na ulicu, mjenja se za slicice ili bori slicicama. 
Mozda ce danas i pobijediti i otici sretan spavati, i mozda je dobro da i ne zna sto je Pirova pobjeda, jer upravo je to ono sto mu se zaista dogada!
Za deset godina, ti isti mediji cudit ce se (ma kojih 10, pa i sad se vec cude) od kuda toliko agresivnosti.
Stop japanskim crticima!
Teuta-Ika @ 00:02 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181149
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.