Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
nedjelja, travanj 27, 2008
Danas u Rijeci napokon sunčano:


Vrijeme je kao stvaoreno za akciju koja se u Rijeci provodi već 12.tu godinu.
"Homo si teć" naziv je sportsko-rekreativno-zabavne priredbe koju organizira Riječkoi sportski savez i Novi list. Središte Rijeke i glavna prometnica do Preluka biti će »no car« zona u prijepodnevnim satima, i to će dat gradu posebno ruho u njegovom sljubljivanju s trkačima, od onih profesionalnih do rekreativaca. Šetnja, trčanje, zdrav način života i druženje – koktel je i glavni organizacijski naum organizatora u kojem se očekuje preko pet tisuća ljudi na riječkoj žili kucavici. 

u 9.30 sati svoje će obveze početi odrađivati sudionici 7. »Riječkog polumaratona« od Korza do Preluka i natrag u dužini od 21 kilometra. Očekuje se 200-tinjak trkača, što u individualnoj utrci, što u štafetama, među kojima, uz domaće i profesionalaca iz Slovenije, BiH, Italije, Kenije, Mađarske... Taj segment priredbe podignut je na viši nivo, a priželjkuje se i obaranje rekorda staze.

Deset minuta kasnije na svoje će doći najmlađi, polaznici riječkih i vrtića iz ostatka županije, njih oko 500-tinjak, koji će trčati dionicu od 200 metara sa startom ispred trgovine Urban Republic i ciljem ispred Radio Rijeke, jednako kao i na utrci koja čeka sudionike »Hendi cupa«, odnosno slabovidne i osobe s invaliditetom.

Središnja utrka »Homo si teć« za građane počinje u 10 sati, a start i cilj bit će kod Radio Rijeke. Za razliku od prošle godine trči se u smjeru istoka i na nešto dužoj dionici (3.154 m) – Stari Kraš – lijevo u Starčevićevu – desno oko fontane – Trg Jelačića – Scarpina – Adamićeva – Jadranski trg – Trpimirova – Trg Žabica – Riva – Ulica Ivana Zajca – smjer prema Andriji Kačića Miočića – lijevo prema Kontinentalu – lijevo preko Rječine – lijevo u ulicu Fiumara – desno u Starčevićevu – desno povratak na Korzo i cilj. Teuta-Ika @ 14:03 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.