Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
utorak, travanj 22, 2008
U svemu smo se priblizili zapadu, u kriminalu, drogama, ubistvima, mafiji...u svemu osim u jednoj stvari.
Obitelj!
Barem to kod nas jos uvijek postoji, mozda i pretjerano. Kad god gledam neki americki film, ono djeca kazu da su od 16-te godine bez roditelja, zive samostalno itd. za razliku od njih kod nas nije rijetko vidjeti da dvije generacije zive skupa. Mislim da to cak nema veze sa materijalnom situacijom, nego prije nekakvom navikom i obicajem. Tako imam jedan slucaj u familiji sa kojim smo se vec poceli smijat i pomalo ocajavat svi skupa.
Prije mjesec dana brat mi je slomio nogu (tibia-zovu ga Da Silva) i mama ko mama ode kod njega u Zagreb jer "malomu je tesko" pa da mu pomogne u "prvo vrijeme". Brat mi je prije par godina navrsio 30 :). Ne moram reci da je mama jos kod njega :). 
Tata je naravno ostao u Rijeci, i sad meni muka jer znam da se tata bas ne snalazi u kuhinji pa ja malo pomazem njemu "jer ne zna kuhat" , a obitelj je najvaznije jel da?
Uglavnom:
Tata uziva, kaze da nikada nije imao vise mira u zivotu, dode poslije posla kod mene na rucak i nakon toga ide doma i ima daljinski samo za sebe! Cuje se svaki dan sa mamom i obavezno idu oni razgovori "kakvo je vrijeme dole?" Tata naravno svaki dan kaze da je uzas ( sto i je) mama je sretna da u Zagrebu nije tako.
Mama mene zove, pa i mene pita kakvo je vrijeme, jer sumnja da ju tata laze, samo da ne dolazi.
Brat me zove i kaze "Daj mi ju skini nekako!" 
Mama je samo jedna, nema sta - za sve ostalo tu je Master card :)
Obitelj je pak neprocjenjiva :)

Teuta-Ika @ 16:05 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.