Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
subota, ožujak 1, 2008
Znam da vec ima dovoljno postova posvecenih i navijacima i njihovog puta u Vukovar, i komentara o tome da li je njihovo prisustvo u Vukovaru dobro ili ne.
Ovaj se put zelim samo osvrnut na blogera kojeg inace redovito citam i obicno se slazem sa njim - SUTON, a kako je on iz objektivnih razloga ;) danas nedostupan na svom blogu pa tamo ne mogu polemizirati sa njim evo pisem kod sebe ono sto me muci.
A muci me generaliziranje, ne samo njega, on mi je eto samo ogledni primjerak. procitala sam cijeli Yankyardov post i sve komentare i vec me tamo zasmetao Suton i slicni njegovom komentari:

"Retardirana stadionska inteligencija je dokazala vrhunac svoje hrabrosti -
razbili par stakala i ostavili grafit. Wow. Mora da ih je bilo bar 50 da se
takvo što hrabrog i junačkog usude. :)) A šteta što su preglupi da barem
pogledaju koja je prava adresa Indexa. :) A i za ove "bum ja tebe našel"
(junački anonimne) komentare, mora da po trojica sjedaju pred komp da bi
jedan drugog hrabrili na tipkanje. :)"

Sutone, po cemu procjenjujes da su oni koji su razbili staklo nogometni navijaci? Zar budala nema i van navijaca. Jesu li navijaci mozda ubili i onoga u Splitu jer su se posvadali u prometu?
Znam da se u postu govori o posjeti Vukovaru i sigurna sam da ima navijaca koji su komentirali, ali nisu sve te budale navijaci, niti su bas svi navijaci retardirana bagra.
Uostalom i ja sam navijac - na tribinama od 1974 godine, i ne smatram se ne neukom ni retardiranom. I moj sin je navijac ne hvalim se time, niti se sramim, ali me boli kada ga netko vrijeda samo zato jer voli nogomet, prati ga i navija.

Opet Suton:
"Jedva čekam da u Vukovaru specijalci dobro ispendrekaju ovu retardiranu marvu.
Bit će čisto uživanje gledati to. :) Iako, načisto sumnjam da bi svi ovi dolje
anonimni uopće imali muda otići ikamo. Sve je to samo monitorska hrabrost
(naivno misle da ih anonimnost zaista krije). :)"

Vidis i moj sin ide u Vukovar, i ja zaista ne bi voljela da ga netko ispendreka, a bude li radio gluposti (sto znam da nece) onda je zasluzio i ja bi ga ispendrekala!
Tvoja zelja za gledanjem kako policija pendreka i uzivanje u tome nije nista bolje ni ljudskije od onoga sto zamjeras navijacima, tj nasilju, grubosti i primitivizmu.
Vec smo zapoceli razgovor na tvom blogu i upozorio si me, znam dobronamjerno da pripazim na sina da ne govorim "ma ne bi on nikada" ja poznam svog sina, i znam sta on bi i sta on ne bi, i ne zelim da ga velicam, nije nista ni bolji niti gori od ostatka mladezi, ne stvara nerede i ne provocira, ali da bi se branio - e kad bi trebalo- bi, branio bi se i od ostalih navijaca i od bilo kakvih budala, isto tako branio bi i Hrvatsku jer ju voli!
Ne zelim vise pricati o njemu, nego o "navijacima" poznam ih zaista puno, putujem sa njima, u svojoj sam kuci znala ugostiti i clanove torcide i bbb-ojsa, Moj je sin sa njima putovao na sva gostovanja reprezentacije od Portugala pa do danas, da bio je i na Malti, i da bio je u zatvoru, skupa sa 2 novinara i jednim gospodinom koji je dobio putovanje na utakmicu od generalturista, i svi su oni jednako krivi da su tamo zavrsili! Bio je i u Estoniji, i Engleskoj i Andori...svugdje i nikada se clanovi raznih navijackih skupina nisu tukli, nego su zajedno navijali i druzili se.
Zato ne vidim razloga za razmisljanje kako ce se sutra medusobno potuci, naprotiv zelim da sve prode bas onako kako razmisljaju, mirno i dostojanstveno, da barem jednom mediji ne mogu njih uzeti kao savrsenog krivca za sva sranja koja su svuda oko nas.
Navijaci, budite na ponos svoje zemlje!
Teuta-Ika @ 19:54 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181149
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.