Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
ponedjeljak, kolovoz 27, 2007
Povuklo me jučer sjećanje daleko daleko unatrag, no nisam dovoljno otišla u detalje. Njih eto imam za danas.
Sjetih se tako vremena kada su u modu ušle "trapezice" e tada se najbolje vidjelo ko je najveći frajer/frajerica, naravno onaj sa najvećim trapezom. Tada su se krojačice najviše obogatile jer jednostavno na hlačama iz dućana bio je premali trapez.
Hlače su na dnu morale biti široke barem, za veličinu dva stopala, na kojima su obavezne bile "poliđon" cipele (čitaj čim deblja sintetička guma, ako je moguće u kričavoj boji). Svi smo izgledali ko zadnje seljačine, al smo bili jako ponosni na svoj stil. Nakon šta sam iznosila te hlače, mogla sam od donjeg djela komotno skrojiti dvije suknje
Ja sam imala tamno zelene trapezice od "trevire" jedini drugi materijal koji mi je tada bio na raspolaganju (pamuk je bio preskup) bio je "diolen" prevedeno na današnji jezik - samo šta nisu bile plastične!
Uz to sam nosila bijelu košulju sa okruglom kragnom koja je morala dosezati čim više preko ramena, na njoj su bile naslikane papige u raznim bojama i satovi, ma košulja kao da ju je dizajnirao Dali...vjerujte mi na riječ. Preko toga sam nosila kaput od skaja, svijetlo kremasti (skaj je imao samo jednu manu- raspucao se već na blagajni), dug skoro do poda, otraga sa prorezom koji je počinjao od struka. Na mojih tada jedno 45 kila i visinom otprilike 160 mora da sam izgledala ko filmska diva!
Sva sreća da onda nije bilo toliko digitalaca kao danas, pa ne postoje nijemi svjedoci, inače bi svojoj djeci morala kategorično tvrdit da to ni u kom slučaju nisam ja!

Ljudi moji čuvajte se RETRO stila!
Teuta-Ika @ 22:31 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181740
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.