Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
subota, siječanj 19, 2008
Tako se u Rijeci zove vrijeme karnevala.
Vrijeme kada počinje ludilo, kada su maškare jedino o čemu se prica, i kada su one najvažnije u cijelome gradu, pa čak i vode grad.
To je vrijeme opuštanja, zabave i bijeg od svih problema.

U zahuktaloj atmosferi Dvorane mladosti, Ivana Orlić iz karnevalske grupe POM-F-RI izabrana je za Kraljicu Riječkog karnevala 2008. Krunidbom Kraljice karnevala i primopredajom ključa grada, sinoć su u Rijeci maškare preuzele 25. put vlast u svome gradu.

U sklopu programa Izbora Kraljice karnevala na pozornici je upriličena primopredaja ključa grada na Rječini. Mjesto gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, privremeno je preuzeo Meštar Toni i na opće veselje maskiranog puka obznanio početak vladavine maškara. 
Programom Izbora Kraljice karnevala i primopredaje ključa grada, u organizaciji Turističke zajednice Grada Rijeke i službeno je otvoren jubilarni 25. Riječki karneval. Karnevalska se događanja nastavljaju nizom zanimljivih programa kroz siječanj i veljaču a svoju će kulminaciju dosegnuti velikom Međunarodnom karnevalskom povorkom na ulicama Rijeke u nedjelju, 3. veljače 2008. s početkom u 12 sati. 


Vojko Obersnel

Teuta-Ika @ 20:52 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181149
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.