Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
ponedjeljak, travanj 14, 2008
Citam danas ova prepucavanja sa Bebicem o tome kako je priznao krivolov, jer je izjavio da je jedno jutro ulovio 18 palamida. Strucnjaci su odmah izracunali kako je to vise od 5 kilograma dnevno, a sto se zakonski moze samo ako je netko profesionalni ribar. Kako govori zakon kazna za taj krivolov je od 5000-10 000 kuna. A zakon se mora postivat i ja se slazem. Ali mene muci nesto drugo, i ja znam lovit ribice, koje godine platim dozvolu a koje ne, al buduci da meni ne ide bas tako dobro kao Bebicu (vise riba nahranim nego ulovim), mislim da bi mi mogli i oprostit.
Mene muci druga stvar, ZERP naravno, kako su se mediji digli na noge kad je trebalo "smjestit" Bebicu za 18 palamida, a Talijani i Slovenci mogu loviti kod nas koliko god zele, ne trebaju platit ni dozvolu, a ribu jos i manje. Znaci Talijan u nasem moru ima veca prava od mene, sa malom udicom sa rivice...
Pa kad se vec zakon mora postivat, i Bebic bude morao platit kaznu, i prije nego se netko sa time ide nasladivat, ( da se razumijemo nisam uopce ljubitelj Bebica) neka prije razmisli jel mu stalo do ribe ili do postenja ili do obicnog traca, jer je zaista ironicno nekoga naganjat za 18 riba, a na druga vrata dopustat lopovu da uzme koliko mu treba.
Nadam se da je Bebic barem sve to sam pojeo a ne preprodao nama koji placamo porez i skupu ribu.
Teuta-Ika @ 00:03 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181740
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.