Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
ponedjeljak, studeni 12, 2007
Nije reklama, ali jedno iskustvo moram podijeliti sa vama.
Skupilo se kod mene nešto godina pa sam prije par mjeseci napokon posjetila okulistu, rekao mi je ono što sam već i znala - da sam sazrijela za naočale. Jako puno čitam i gledam u komp pa nije ni čudno ali sam se mučila jer na jedno oko imam + 0.50 a na drugo +1.50 pa se nisu oči mogle dogovorit brzo koliko je meni trebalo :)
Uglavnom nosim kad čitam naočale sa dioptrijom i vidim dobro ali kada ih skinem primjećujem da vidim rapidno gore nego prije njih, jedva čitam poruke na mobitelu! Ne znam kako su mi kroz tako malo vremena oči počele pokazivat neposlušnost osim da je riječ u samim naočalama, pa sam ih počela maksimalno izbjegavat i mučit se i dalje i trudit bez njih jer znam da je kratkovidnost progresivna.
I onda mi se prije jedno desetak dana, dogodilo jako ugodno iskustvo, prijatelj je za stolom ostavio neke čudne naočale, reklo bi se na prvi dojam da se bavi pčelarstvom jer su naočale na mrežicu, i kad sam ga pitala da u čemu je štos dobila sam jako jednostavan odgovor "stavi na oči i vidi".
Napravila sam to i ostala ugodno iznenađena!
Vidjela sam najsitnija slova na kutiji cigareta i to ona pisana zlatnim skroz malim slovima...vidjela sam ih na svoje oči, bez naočala jer u stvari gledajući kroz rupice vi se naočalama i ne služite. I ne samo ja nego su svi prisutni za stolom isprobali i svi ostali začuđeni, svi smo na iste naočale jednako dobro vidjeli, bez obzira na dioptriju, bistro, i kao da su slova povećana!
Pa u čemu je štos pitala sam se?
U tome da oči u stvari sa godinama počinju gubiti fokus tj on se stvara ili ispred ili iza mjesta gdje bi se normalno trebao stvarati da oko nije oslabljeno. Naočale sa rupicama tjeraju nas da koristimo svoje vlastito oko i da ga natjeramo da se potrudi uhvatiti fokus...i tako umjesto da malo po malo svi više i više gubimo vid, jer sa naočalama se prestajemo trudit- ove nas tjeraju da treniramo!
I vjerujte mi drugi sam ih dan išla kupiti 220 kuna zaista nije puno - puno je manje nego što sam platila ove doptrijske. Kome god da sam dala da isproba ostao je iznenađen, znam da zvuči pretjerano ( i vlastitoj mami sam ih uvalila) i ona mi je rekla da mi ne bi vjerovala da sam joj ispričala ali  se na SVOJE VLASTITE OČI uvjerila da to "radi". Probajte u svom gradu pronaći neku trgovinu medicinske ortopedije pa isprobajte u dućanu, zaista se ne isplati gubiti vid koji nam svima znači jako puno kad ga možemo očuvat i čak povratit. Vjerujte mi i ovo, dovoljno ih je nositi 10-15 minuta na dan, i da kroz jako kratko vrijeme (naravno ako vam dioptrija nije prevelika) već osjetite poboljšanje, ja eto sad u polumraku tipkam bez njih! Kakva sreća da sam na njih naletila dovoljno rano.
Više o naočalama možete pročitat ako vas zanima na ovoj stranici (čak i naručit po jeftinijoj cijeni)

http://www.biorama.hr/proizvodi/veda_vision_rupicaste_naocale/

Teuta-Ika @ 00:03 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181149
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.