Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
utorak, kolovoz 5, 2008
Ne , neću pisati o Sanaderu i Mesiću, ma da mislim da je Sinjanima bilo stalo do toga da dođe Sanader, on je na neki način "njihov" i po stranačkoj orijentaciji, a i po mjestu rođenja. Rijetki su tamo oni koji favoriziraju Mesića.
Htjela sam pisati o Sinjskim običajima, tj o tome kako nekoga prihvaćaju ili pak ne. 
Na prvi pogled super prihvaćaju svih, zaista su gostoprimljivi, i mislim da se na tako nešto nitko ne bi mogao požaliti. Nema gosta koji neće sa sobom ponijeti samo dobre uspomene. Međutim kada se radi o prihvaćanju, e tu su bogme tvrdi...Recimo ja sam "Sinjska nevista", i kad god se tamo pojavim dočekaju me kao da je presjednik došao. Jako dobro znaju da obožavam škorup, više ga ne moram tražit, eto ga na stolu i prije nego sjednem. Mogu čak reć i da mi se čini da me vole i da sam im draga. Al tako dok se sa rodbinom družim i slušam pričice o Sinju ( preciznije Otoku kod Sinja) ne mogu a da ne kažem da je jako teško postat njihov.
Oni jednostavno drže do svojeg pomalo pretjerano: Pa tako tko god da je od tamo e taj je obavezno dobar, nikad ništa kontra svojeg...Oni su uvijek "a dobar je" , " a lipi je" "a pametan li je"...pa čak i kad se desi da netko od "njihovih" siluje i ubije njihovu curu, opet će reć " a ja ne znan ča mu je bilo, bija je tako dobar"...ili pak ispadne "a bidan, ko zna šta mu se desilo da je posta takav".
Za razliku od "njihovih" najbolju ocjenu koju ja mogu dobiti, ili bilo tko sa strane, tko je ipak upao nekako u čopor je " a nije loša" - eto to ; a nije loša-loš, e kad to čujete iz njihovih usta, onda budite sigurni da vas vole, jer to je najbolje što mogu reć za nekoga iz vana :)
E pa tako neka i Sanader i Mesić i svi koji misle doći na alku i tamo predstavljati nekoga i nešto, zapamte da je dobro ako uopće negdje dobiju stolicu, jer bi mjesni dimnjačar po njihovom prije sjedio u prvom redu, nego bilo tko sa strane, i da je kojim slučajem Norac oslobođen, što mislite ko bi sjedio na "počasnom mjestu"?
Teuta-Ika @ 23:14 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181149
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.