Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
srijeda, ožujak 26, 2008
Odmah da kazem kako nisam nikakav aktivist, niti "prijetelje zivotinja" nesto posebno obozavam, prije bi se reklo da ih volim poput onih koji zivotinje vole samo na tanjuru. Ali moram priznat da pratim "Farmu" i radi toga da gledam zivotinje ( ne ove na 2 noge) i jer me danas jako zanimalo hoce li se kravica napokon oteliti, te kako ce sve skupa proc...
Tako vec par dana pratim i kujicu Lisu, pa gledam kako Hana njoj govori, dodi, sjedni, ne tamo..i onda odmahuje glavom kako je pas glup jer nista ne kuzi, a ne shvaca da taj pas njezin jezik ne razumije jer vjerojatno sa njim nitko nije radio: Uvijek kad vidim nekoga tko se dere na psa i mrmlje kako je pas glup jer nista ne razumije, mislim si od kuda uopce ideja ljudima da pas sam od sebe mora razumijeti covjeka? Kako bi se mi snasli da nam netko recimo prica i nareduje na Danskom???
Znam da je pas dugoodlak i da vecina dugodlakih pasa moze biti vani i po hladnom vremenu, ali ne moze biti vani u mokrom, zar se zaista nikome od farmera ne smili to stvorenje? Vidim da je neko vrijeme i bila u kuci, pa su ju izvukli za siju "jer smeta" a pas je samo lezao na tepihu sretan da je napokon u toplom i ne valja se u vlastitim neoceiscenim govnima!
I onda cujem komentar da je "gadan jer ima krpelje" pa razmislim i odmah mi na pamet pada PIROPLAZMOZA, bolest koju pas dobija od ugriza krpelja, i neljecena obicno zavrsava smrcu!
A ovi na farmi kazu da pas "glumi" (ne znam tko od farmera ne glumi?) Pas ne moze glumiti toliko ko ovi farmeri, i to sta su ga morali vicu za siju nije radi toga sta je pas zlocest nego bolestan! Lisa vise ne moze stajat na nogama a Nova TV ne reagira!
Nadam se da je veterinar koji je danas bio kod teljenja prisutan barem pogledao Lisu, ma da sumnjam, vjerojatno je to neki lokalni seoski, kojeg osim oplodnje i teljenja, zanima jos jedino testirat kobasicde na trihinelozu!

Nadam se da ce netko tog psa spasiti od nebrige!
Teuta-Ika @ 00:26 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181149
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.